Parking Structures

Valley Lutheran Hospital Mesa, Arizona

Valley Lutheran Hospital

This three level, 469 space, structure was designed and built in six months to meet critical parking needs as a result of the new hospital addition. This facility is for visitor parking on the ground level and staff parking on the upper two levels. Pre-cast concrete was used for the structure and painted with a sand textured paint to match the adjacent facilities.

Key Structural Components
Precast concrete columns, beams and double tees
Interior cast-in-place concrete shearwalls
 
Design Team

Owner: Valley Lutheran Healthcare Systems
Contractor: Linthicum Contractors, Inc.
Prime Designer: TRC Worldwide Engineering, Inc.
New Construction: 469 - space

TRC is referenced on Wikipedia regarding the Duke Energy Center. | Building of America Announces Ft. Lauderdale Project Chosen for Gold Medal Feature. | WK Pierremont - Medical Arts Building Award. | Two TRC Projects Win McGraw Hill/Southeast Construction Magazine Best of 2009 Awards.